PENGIKUT seTiA.. :))))

Thursday, March 31, 2011


Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

kerna mereka :(

assalamualaikum....
sambil menitiskan air mata..
anis mengetuk keyboard ini...untuk mencoretkan hati ini...
ape yg terjadi pada diri anis????
anis sudah xkuat..
dan air mata ku menitis hari ni..
kerna pe?/
mungkin dah x tahan untuk tanggung....
jels kelihatan...aku tau...
mmg aku terasa dgn mereka...
siapa mereka????
mereka adalah org yg plg pntg bg aku di sini...
xp mereka juga lar yg buat aku mcm nie...
siapa mereka???
biarlah ia menjadi rahsia aku sendiri...
namun ckup lar aku katekan..ape yg terjadi depna mata ku..
mahupun belakang aku..
sedatr atau tidak..
zahir atau batin....
sumanya merobek perasaan ku...
hati ku terluka..xde sape pun yg tahu...
yeah...mase yg menjarakkan kita..namun tidak ku sangka seperti ini...
terlalu berat bagi ku untuk meghadapinya..
tapi tidak mengapa..
aku harus menghadapinya...
mau x mau..aku kene hDAPINYA..
MAAFKAN AKU SAHABATKU JIKA AKU MENJAUHKAN DIRI KU DARI KAMU..
AKU TERPAKSA SEPERTI ITU..KERNA MUNGKIN ITU AKAN MAMPU MENGUBAT 
HATIKU...SUPAYA AKU X TERLUKA LAGI..
KAMU BERDUA SGT2 BAIK BG DIRIKU..
NAMUN, KAMU BERDUA JUGALAH YG BUAT AKU BEGINI :((((((((((((

munirah itu anis berkata tiada lagi kekuatan :((((((((

1001 makna :)

Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa
Maafkan andainya ku menggangu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin Mengenalimu
Dan tahu ku Menyukai kamu
Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Mungkinkah kau tidak perasan
Perbezaannya
Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah
Mungkinkah.. kita akan bersama
oooo.. Mungkinkah..


*munirah itu anis berkata hanya lirik lagu yg aku paste..hahahhahahah*
mood : jiwa kacau :)

Tuesday, March 29, 2011

rendah kan lar ego itu

assalamualaikum...haaa????????
tajuk diatas tntg ego??
khan untuk sape ye???????
untuk sape2 yg tterasa ok!!!!!!!!!!!..
ANIS JUZ NAK CKP..
RENDAHKAN2 LAR EGO ANDA YE,,
DAH PENAT SY IKUT RENTAK KAMU..
PENAT WEY!!!!!!!!!!
SUMPAH....NOW KITE FOLLOW THE FLOW JE..
XP SUMPAH BENGANG SGT2 KAT SESEORG..
APE U X FAHAM2 KE?
APE KE SLOW SGT?????
T TANYE BERPULUH2 ALASAN DI BERI..
BZ KALAH MENTERI!
GGGGGGGGGRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!

munirah anis berkata : bengang, xde mood nak update.bye.!

Monday, March 28, 2011

fantasi episod dua...

assalamualaikum korang2 sekalian..
ok today anis nak sambung pulak cite kat melaka nie..
semalam ari pertama..ari nie hari kedua pulak..
ok..untuk hari kedua...ade aktiviti explorace..
semalam anis ade tulis yg anis pegi hang out sampai 2 pagi..
balik tu bukan terus tido tau..
kami berjooyah bertiga dgn zaf n fiefie...
smpai kiteorg kene slg ingat2 ingatkan untuk tido lar...
akibatnye...
sok bgn lewat..huhuhu...
mase ari tu jugak first day bekpes kat hotel..
sumpah sedap giler..
byk jugak lar makan..heheheh..
ala...kan makan free...so..kite kene makan,,
JANGAN MEMBAZIR!!!!!!!!!! HAHAHAHAH
then aktiviti explorace bermula..
pada mulanya..kump anis ade suma prmpuan,..
xp mcm xbest lar..sape nak bergigih gigihan lari nanti..
so kiteorg suh si tam tam untuk join,.,
ok anis group 3,...yg di wakili oleh
ANIS,ZAF,KAK PIHA, KAK IKA, MARIA, AZIM TAM TAM,MIRA,DES,YANA,YANI,
N 2 SENIOR PART 4,..SHIN . SAPE NTAH LAGI SORG.,.
LUPA LAR..SORY :((((((
so dgn semngat kami bergigih gigihan lari...
yg paling best kak piha lar..
dengan wedges yg tingginya 4 inci kot..die join kiterog pusing 1 melaka..
hahhahahaha...ade pulak yg terlobih hyper dlm group anis..
nak tau sape??
si des tu lar..aduh..penat kot nak kejar die..tau lar kurus..
n guess what??kump kami menang..
menang dengan maruah!!!!!!!!!!!!....hehheh
hanis tntg explorace..ptg tu anis ade reherseal..
oo ye..untuk dinner anis masuk musical..
yg tajuknya LOGIKA THE MUSICAL..
so ptg reherseal...nmpk lar muka stress kak piha dan emi sbb byk lagi x settle..
n dgn masalh yg sememang nyer ade dari shah alam..
aduh!!!!!!!
SORY KAK PIHA N EMI WAT KORANG STRESS...
KITEORG PUN X SANGKA JADI MCM TU..
APE2 KITE AMBIK IKTIBAR OK??
OK..NOW NAK CITE PART PALING BEST..
dinner time...heheheh..
ok untuk dinner nie seperti yg dirancang..
yg make up anis adelah kak piha..
TQ KAK PIHA WAT ANIS JADI CANTIK..
SYG KAK PIHA SGT2... TQ :))))))
mmg lain wajah anis..dgn lipstik yg merah.,
kak piha kate xpe..cantik..
so anis wat x tau je l;ar..
die lebih tau kan,,
dinner anis tema nyer ade lah fantasy...so anis bawak karekter..
LITTLE RED RIDING HOOD :)))
sbb ape anis serba merah...
ala2.lady in red gitu..xp ni hanye untuk fun je tau..xde maksud lain..hehehhe..
ramai jugak kawan2 yg ikut tema..
ZAF BECOME SNOW WHITE
KAK PIHA BECOMES BINI ALADDIN
FIEFEI BECOMES KAREKTER IN TWILIGHT
KAK IKA BECOME WITCH YG SGT LEMBUT..
dinner sgt2 best,,dgn makanan yg sgt2 cukup....
sgt2 sedap...oo ye..
sketsa juga menjadi dgn baik sgt2,,,,suka sgt2..
alhamdulillah suma berjalan lancar..huhuhu..
ape2pun.....
BROADCAST YOUR FANTASY TO REALITY :)))))
ENJOY THIS PHOTO  :p



 *muka anis n zaf without any makeup*


 *hasil kak piha syg..muka tembam..kamera dekat sgt*


* my dress without shawl form 


 *pelakon logika the musical*


 *little red vs snow white*


 *little red vs withch*


 *kak piha with fiefie n me*


 * lovely roomate*


 * with din *


 *with emi*


 *tq isa zubir sbb rendahkan badan anda*


 * we are princess*


 * nice shot* :)

munirah itu anis berkata alangkah indahnya jika diri ini di sayanggi seseorang dan dia ada bersama sy untuk hari2 bahagia sy..harapan masih tinggak harapan :)

Sunday, March 27, 2011

day 1 episod fantasi :)

assalamualaikum...
rase mcm dah lame anis x update ape2 cite kat sini...
sebenarnya..anis xde untuk 3 hari...
kene g family day + dinner broadcast club..
so happening there..so mmg x lar nak bawak lappy..i juz use my BB unukt online je..
ok..berbalik cerita dinner..
bermula lar kisah satu fantasi........
kiteorg budak2 broadcast ni di minta berkumpul dekt dgn fakulti dentist..
which is depan fac kiteorg...sbb senang bas nak ambik...
bese lar kan..janji melayu..kate je pukul 9..xp kul11 baru bergerak..
but then...sgt2 lar tension tau..dah lar tmpt tu panas sgt2..dgn bas lambt lagi..grrrrr!!!!!!!
dengan penuh kesabaran..anis n all fren tetap tunggu lar kan..
anis duk dekat2 dgn zaf, kak piha, fifi, kak ika n maria..
bukan ape..x nak terpisah bas sbb dgr cite ade kene pisah bas..
on bila dah puas berpanas panasan..
bas pun datang..
guess what bas ape????
***************
*************
***********
*********
*******
******
***
BAS SEKOLAH!!!!!!!!!!!!!
ADUH2..X KU SANGKA BAS INI..
sbb ingat kan untuk budak publish je..
rupenyer,.kami budak2 broadcast jugak..aduh2!
so xpe lar..naik je lar..xkan x nak g pulak..
then dalam perjalanan yg best itu..
tetibe pulak bas itu wat hal..
laa.....awatnyer lagi..
banyak sgt rintangannyer...
so anis n all the frenz kene naik bas lagi 1...
urm..xpe lar...
so dah terpisah dgn classmate..
anis naik bas yg ade senior..
dan pada waktu petang..
lebih kurang pukul 3 mcm tu..
anis terus ke rumah orang tua Cheng..
anis melawat org tua2 kat sane...
best sgt2 sbb anis xpenah ade pengalaman mcm nie tau...
sedih pun ade jugak..
sbb ape..??????
sbb mereka...mereka seolah2 kesepian..xde sape2..bukan seolah actually..
MEMANG KESEPIAN...tapi ape boleh buat..
itu yabng harus di tempuh...
then...lepas g umah org tua2..
anis g hotel..ok hotel best..
anis satu bilik dgn fifi n zaf :)))))
then malam nyer..
anis and broadcastian hang out around melaka...have fun sgt2..sbb bukan sng nak kuar same2..
kuar dari kul 9 n nearly 2 pagi baru balik..
heheh..mcm2 lar aktiviti...sempat lagi karaoke tu...
karaoke ramai2...best sgt2...heheheh...


* sempat tgkap gmbr mase ceramah :P*


* trying new style of shawl :))) *


 *sebelum kuar hangout*


*unite broadcaster *


* we are superb!!!!!!!!!!!!*



*me with new style :)*

byk lagi nak cite...sambung esok ye???
tunggu episod ke dua....

munirah itu anis berkata sangat bahagia jika semua sentiasa bersatu:)



Thursday, March 24, 2011

pengorbanan seseorg

Assalamualaikum...
hello blogger..
ok today nak ckp tentang pengorbanan..
ini kisah benar..
sape2 yg terasa maaf ye..
saja nak tulis..
untuk pedoman anis nie...
ade sebuah kisah seorg budak..yang datang dari sebuah keluarga yg susah..
die seorg yg pandai..boleh di banggakan..
dia sgt terkenal di sekolah nya...
sebut sahaja nama..
pasti semua kan kenalinya...
hidupnya hanya lar di dunia dia sahaja..
di kampung, di sekolah, bersama sama rakan..
bermain, bersilat, taekwndo..suma2 lar..
namun semua itu tidak menghalang beliau untuk menjadi yg terbaik antara yg terbaik..
dia sering kali terpilih untuk menjadi wakil dalam ape2 sahaj aktiviti luar sekolah..
dan di situ lar dia menambah rakan2 wlpn sebenrnya dia sgt pemalu..
tatkala keputusan SPM di umumkan ( bukan tahun ini)
dia mndpt keputusan yg boleh di banggakan.
dan masa itu lar,,pengorbanan dia kan bermula..
apabila surat datang ke rumah..menyatakan dia boleh sambung belajar ke sebuah institusi teknikal..
ibu nya sgt2 gembira...kerna ibunya yg beria dan bersungguh menyuruh dia memohon instutusi itu..
namun, pada masa yg sama...abg kandung dia sendiri mendapt smbung belajar juga.,
oleh itu..2 org belajar pada 1 masa memerlukan wang yg begitu banyak,.,
dan menitis air mata dia..pabila ibunya sendiri mengatakan..
nak...kamu sambung lar belajar..pasal duit...kamu jgn risau..
mak ade barang2 kemas..mak boleh gadaikan untuk kamu nak..
sambil ibunya menunjukkan barang yg tidak seberapa banyak..
hati anak mana x luluh bila seorg ibu sggp berhabis wang demi anaknya..
namun demi sygkan abg n tidak mahu ibunya susah..
die  memilih untuk tidak ke sane...
bukan kerana dia tidak mahu..
hanya kerana dia tidak mahu menyusahkan org lain.
dia tidak mahu menutup peluang abg kandung nya sendiri..
dia x mampu untuk melihat ibunya menjual harta demi dirinya..
dia x mampu untuk melihat semua itu..
oleh itu...dia memilih untuk ke tempat lain..
die pergi untuk menuntut ilmu..
wlpn bg org..tmpt itu x sehebat mana..namun die tetap bangga dgn ape yg dia capai..
PENGORBANAN YG KAMU LALUKAN SGT MULIA..
MOGA ALLAH MEMBERI PETUNJUK PADA DIRI MU DEAR :)

*anis bila dgr cite ni..rse sedih..die sggp kot berkorban..sni nie??
habiskan duit parents adelah.abah habiskan rm600 masuk asrama..
tapi anis duk sebulan je..then mengamuk nak balik..same jugak dgn matrik..
abah bayar rm250 untuk confirm masuk..xp mane anis?
anis x g pun sbb nak ambik law..
n now..bukan smbg BLS..ambik MC...
mmg lain kan???
mmg anis x pandai sgt2 nak berkorban..kalau dulu..\
ape lah salah nya anis tahan duk asrama..
apa lah salah anis g matrik..
xde lar parents habis duit,,
haih!!!!!!!!!!!!..ape lar nis nie kan??
tapi suma dah berlalu..dsn harap kesilapan x berulang lagi..

munirah itu anis berkata hidup memerlukan pengorbanan :)

Wednesday, March 23, 2011

x salah nak ingat :(

assalamualaikum all blogger..
ok ape yg anis nak ckap today??
urm..ape ye???
ntha lar..tetibe anis teringat kat dia..
asal pun  x tau..mungkin sbb hati nie ambik tau lagi tntg die..
so lepas nie..
anis dah x nak tau tntg die dah..
cukup lah..biarlah dia pergi..
dia boleh buang anis..anis pun boleh buang die jugak..
hahahhaha..balas dendam kan??
cuma ntah...betul mlm nie ingat kat die..
mgkin sbb ade tgk 1 pic tu..
senang je kan empunya diri untuk die dpt benda tu kan??
dulu anis susah sgt2 nak dpt.....
xp xpe...HIDUP HARUS DI TERUSKAN :)

munirah.anis.berkata jangan marah sy sebb wat post ini sbb ini blog sy

Tuesday, March 22, 2011

gudluq :)


assalamualaikum...
haa nampak x kat atas tu tulis ape???
yang dah masuk univesiti tu jangan lupa pulak ape die tu..
SPM...sijil pelajaran malaysia..
ok result nak kuar esok..
ANIS NAK WISH KAT SUMA CALON2 SPM..
GUDLUCK AMBIK RESULT..
JANGAN NAK TAKUT2 OK?
KORANG DAH BUAT DAH EXAM TU..
APE JADI..KORANG KENE TERIMA JUGAK..
eceh...bg nasihat pulak cik anis kite nie...
bile kuar result..teringat dulu cm mane anis...
hahahahah..
sumpah lawak giler...
sebelum g ambik tu..
anis x de lar takut..sbb ambik result je kot..
heheheh..so dgn mama anis g sekolah SMBD
mase tu dewan baru je siap..
so kami adelah badge pertama ambik rslut dlm dewan..
mula2 sekali anis nmpk cikgu add math..
tersenyum2 tgk anis..
die g tau anis dpt ape.. 
hahahah...ok suke sbb dah expect mmg dpt mcm tu..
then mase beratur ambik result..
anis nie sempat lar tgk2 result budak paling pandai...
ok..sumpah die dapat skor..
tahniah!!
mase giliran anis..anis ambik je lar..
n tgk..then..tetibe je..
AIRMATA INI MENGALIR DAN ANIS TERUS PERGI KE KIRI DEWAN
mugkin letak expection yg tinggi sgt..
anis xleh terima result anis teruk :(((((
teruk ke??
haa dapt bape mmg lar xleh nak g tau kan???
xp mmg xdpt terima la kan???
but then setelah di pujuk2 hati..baru leh terima
dan now suma itu tggl kenangan..dan anis dpat sambung belajar di UITM..
wlpn bukan universiti impian anis..
tapi...
I AM PROUD TO BE IN UITM :)
UNTUK ADIK2 YG NAK AMBIK RESULT..
BACA DOA BYK2 OK?RELAX..JGN STRES..
GUDLUCK TO ALL ESPECIALLY UNTUK SEPUPU YG 2 ORG TU..
DAN JUNIOR AA SMDB N ADIK KAWAN BAIK SY..
AMIRATUL SHAHIDA :)))

munirah.itu.anis berkata kejayaan sgt2 mais bila dia dtg tnpa di duga :)
dont ever give up in your life :)

Monday, March 21, 2011

bebelan minngu lepas :)

Assalamualaikum..
ok ape yg anis nak ckp ye??
HAAAA X NAMPAK ENTRY TU???
CONFIRM2 LAR CITE MINGGU LEPAS KAN??
OK...
nak mula dgn ape ye??
haa..al kisah nyer...
minggu lepas anis balik perak..
so serius ly hepi sgt2..
sbb ape???
sbb dpt balik umah....
sedang tgh kemas2..anis dgn confidentnyer ckp..
anis dah siapkan suma benda, suma dah bawak..
so anis buat x tau je lar kan....
xde cek ape2..
then teksi yg anis call dah sampai..
dgn semangat bawak bf,bb, lappy and barang2 anis..
tgh2 syok...tetibe ans teringat...
haaa.ade barang yg anis lupa..nak tau x pe die??????????
**********************
*******************
*****************
***************
*************
***********
*********
*******
*******
*****
****
***
**
MY BROADBAND :((((((((((((
OK FINE ..
CIK ANNYS..YG AWAK BAWAK BALIK LAPPY XP XDE BROADBAND WAT PE???
ADUH!.MCM MANE NAK WAT YE??
so anis wat x tau je lar...
nie kisah sebelum naik bas..
nie kisah dalam bas pulak..
ok anis naik bas 930..
so xpe lar kan...
then bas dah ade..so naik lar bas kan..
but then,,kat tiket tulis sit 13..
xp seat ade huruf2.. ade A, ade B...
urm..mcm mane nie??
anis pun tanyr lar org tu..
ok..ade tmpt untuk anis...
ok..sumpah lame sgt perjalanan..
mcm baliki dari kuantan pulak..
anis sampai kul 2...standard sampai dari kuantan tau..
aduh2..mcm2 dugaan..
nie kisah kat umah pulak..
BB kan xde..
xp nasib baik ade BB yg lagi 1/..
my blackberry yg sudi teman sy untuk online...
n untuk kawan baik sy...tq sgt2 sudi teman ok??
wlpn ade jugak yg awak lupe nak teman sy..hahahha.
SANGAT SWEET AWAK :)
SUKE2 :))))
OPPS..LUPE NAK CKP..
lappy anis buat hal tau mase cuti.,,,
nasib baik leh di baiki..if xleh..
mmg kene beli lappy baru lar..
ok minggu baru di mulakan dgn stress :((((((

munirah.itu.anis berkata dugaan itu dtg dari ALLAh dan kita mampu untuk hadapinya walapun dlm tangisan :)

Sunday, March 20, 2011

tolong hargai pelanggan anda

hola..
ok apeanis nak merepk dlm mase yg singkat ini??
OK ANIS DI CC SBB NAK PRINT KEJE..
PRINT COLUR..
I JUZ NAK PRINT JE...
SBB PAE..PRINTER KAT KOLEJ ROSAK..
XP NAPE WORKERS KAT KEDAI INI
X NAK TOLONG??
DAH 2 KALI PERGI..
TUNGGU KEJAP YE..
XTAU KE ANIS NIE ADE KELAS LAGI..
KORANG WORKERS RAMAI..
XLEH KE KORANG NAK BAHAGI2 TUGAS..
SUMA WAT AKU MARA ..
GRRR!!!!

Tuesday, March 15, 2011

U ARE GREAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOLA MY BLOG..OK POST KALI NIE..
SPECIAL UNTUK 
*******************

****************

**************

************

**********

*******

*****

***

**

*
CIK AMIRUL :))
KAWAN BAIK SAYA..
TAHNIAH SBB JOHAN UNTUK SILAT PERINGKAT SUPER..
XSIA2 SEGALA PENGORBANAN KAN??
LATIHAN PAGI PETANG..
TERPAKSA POTONG RAMBUT SAMPAI PENDEK..
HILANG SEGALA KECOMELAN KAMU :p
HAHAHAH.
DAH MENANG NIE../HOPE X DE LAR YE YG KAMU NAK MERUNGUT LAGI..
PENAT NAK DGR SEBENARNYA..
HAHAHAHAHHA..
APE2PUN..EVENT TU KAT SEK ANIS DULU..
BETAPA BANGGANYA ANIS RASE BILA KAMU MENANG KAT SITU..
WALHAL ANIS X MASUK PUN..
TAPI EXCITED LEBIH..
JAGN LUPA BG TAU SEGLA GMBR N VIDEO..
 :)
ONCE AGAIN..
TAHNIAH MY FREN..U ARE AWESOME


munirah itu anis berkata kejayaan tu datang darinya bila kita ikhlas dalam melakukannya :)

Sunday, March 13, 2011

untuk dia :)

hola my blog..
ape yang anis nak ckp ye..
ok...
nak wish kat someone yg sgt2 penting bagi anis..
cik A...anis tau super ni sgt2 penting bg cik A..
wlpun anis tau..kaki awak tu x sihat lagi..
xp awak gagahkan juga untuk ke super..
esok adalah pertandingannya..
juz anis terasa sikit je dgn awak..
sy tau awak tension..xp jgn lar suma awak lepas kat sy..
anis x tau ape salah..
mungkin sbb awak terasa nervous kot..ataupun risau..
ye lar..nak urus uni lagi..pertandingan lagi..
urm..spe lar..sy cube untuk memahami..
sy tau jugak..pertandingan ini dilakukan di sek sy..
dan awak kene dok asrama sy..
awak. dok kat asrama tu elok2..
jujur ckp..asramam tu x cantik mana pun...lawa lagi umah awak :P
tapi ape2pun awak kene bersyukur ok???
esok silat elok2...
anis mintak maaf abb x dpt tgk silat niw..
sbb anis balik lambt..
jum baru ade kat perak..n mmg bdah x sempat..
ape2pun..
ANIS DOAKAN AWAK BERJAYA OK?
WAT SEHABIS BAIK..
PROVE TO PEOPLE THAT U CAN DO IT.
JAGA DIRI SEMASA SILAT.
KUDA2 TU JANAGN NAK BESAR SGT..
JURUS2 PASTIKAN SUAM INGAT.
APE2 OR ANYTHING..
SILA INFORM SY OK?
JAGA DIRI..
TAKE ALL THE PRECAUTIONS..
INGAT..KAKI X SIHAT LAGI..
JADI JGN NAK TAMBAHKAN SAKIT LAGI OK?
DOA ANIS MENGIRINGI PERTANDINGAN AWAK..
GUUDLUCK :)

munirah itu anis berkata : silat itu penting namun persahabatan juga penting,

Saturday, March 12, 2011

ladies day out :)

hola all blogger..
ok today ape yg anis buat yer..
heheh..
bermula dengan kesat waktu pagi..
ok x nak cite tntg kesat :((((((
ape kate kite terus proceed ke bahagian ke dua..
hahahahhha..
setalh habis kesat..terus pantas tngn ku megambil 
BB aku dan mendail ,MAK CIK ZAFIRA :)))))))))
ok kan kami berdua mahu keluar..
so kami wajib keluar..
MULA2 CADANG NYA...MAHU KE SUNWAY DULU..
THEN SACC MALL..
XP SETELAH DI FIKRKAN BALIK...
G SACC MALL DULU..
ok di SACC mall..sy je yg shopping sbb fiera nak beli  kau sunway..
sy juz beli jam baru,,hehhe(sebenarnyer cemburu fiera ade jam baru..)heheh
then bermula lar perjalanan kami dr SACC mall ke SUNWAY PYRAMID :)))))
ok sampai di sunway..
kami terus bergerak dgn cept mencari tmpt unutk isi perut..
so sy ambik keputusan makn pizza hut..
sbb fira every time kuar mmg nis lar yg kene decide..
so itu makcik akan ikut saje kate2 sy..
ok guess what we eat??????
PIZZA MEAL FOR 4 PERSON :)))
OK CIK ANIS CANTIK N FIERA COMEL..
KAMU ADE 2 ORG KE 4 ORG????
HAHAHA..XP XPE...BUKAN SELALU :)))
setelah puas makan2 smbil snap2 pic..
anis dan fiera memulakan misi un tuk cari baju dinner anis..
dan barg masing2...
sudah semstinya..mase kuar anis akn bawak BF no2 anis..
iaitu....NIKON D40 :))))))))))))
ANIS DAN FIERA MASING2 GIER KAMERA..
SO MMG KENE BAWAK BF ANIS NIE..XLEH TGLL.
so disebbkan BF anis x de lagi beg yg sesuai..
anis pun beli lar beg untuk die..
yg berhrga RM120 :) untuk diri mu..sggpr ku habismkan duit..hahahha
lepas beli beg tu..anis pusing2 satu sunway dgn fiera untuk cari baju dinner..
setelah hampi 50 kedai..
atas bawah..kiri kanan...anis jumpa jugak yg sesuai..
walaupun x mcm fantasi sgt..
xp cukuplar anis kate..anis ala2 puteri gitu..hehehheh..
lepas itu pulak...ade lagi yg anis beli..
ANIS BELI KASUT CROCODILE.. :)))
ok fine..kasut lagi..anis nie..heheh..
bukan ape..kasut dah rosak lar...heheheh
lepas kasut..jalan punyer jalan..berkenan kat beg..
dah sudah...beli beg pulak.....
ADUH ANIS...MMG BYK KAMU SHOPPING KAN????
heheheh..t dah habis duit..baru nak bising2..hehehh
xp seriously... anis have fun kot kuar tadi..
bukan ape..
dah lame x kuar dari pagi samapi mlam...
heheheheh..xp x bermakna anis suka jalan..
juz sekali sekala je.. :))
anis jugak dpat beli cupcake yg anis suka tu..
ok sumpah sedap sgt2 :))
CREDIT TO CUPCAKE CHIC :)))
HEHEHEH..
last word form me 
----------------
------
---
LADIES KALAU DAH KUAR UNTUK SHOPPING MMG X INGAT NAK BALIK :)




Wednesday, March 9, 2011

list for this saturday :)

hola all bloggers..
today..nak wat listing untuk sabtu ini..
kemana hala tuju anis dengan kawan baik anis??
WE WILL GO TO SUNWAY PYRAMID :D..
ok ..anis nak list kan ape nak kene buat ye..

1) HARI SABTU KAN???JADI ANIS G KESAT DULU YE..
JUMPE KOMANDER DULU..ABG2 DULU, AKAK2..
2) BALIK KESAT G SUNWAY :)
3) MAIN ICE SKATING ( FIERA AJAK)
4) MAKAN CUP CAKES...YUMMY2
5) SEMPAT TGK WAYANG..X SEMPAT X TGK
6) CARI BAJU DINNER ..TEMA FANTASI...NAK JADI PRINCESS :)))
7) KASUT JGN LUPA..KALAU ADE SIZE LAR YE..
8) BEG SBB BEG CIK ANIS CANTIK DAH KOYAK :(((

bykkan ape yg anis nak buat..n nak beli...
heheheh..
ok kalau my mom tau..fine ..kene mara..
xp xpe.. anis cuba untuk budgt2 suapay x over berbelanja...

munirah.itu.anis berkata x sabar nak kuar untuk reease tension
bersihkan hati dan jiwa :)

Tuesday, March 8, 2011

BETAPA SUKARNYA MENYUSUN BICARA
MELUAHKAN RASE MENUTURKA SAYANG
KASIH YANG TERLIMPAH HANYALAH SEKADAR TINGKAH
CUMA UNGKAPAN KEBISUAN
YANG MELINDUNGKAN KALIMAH RAHSIA :)

*SIGH*

Monday, March 7, 2011

it is up to me :))))

hola...
it is uP to me..
or..terpulang lar pada diriku ini..
nape ais ckp mcm nie ye??
saje je nak tulis..
anis nak je ckp..
terpulang lar pada diri anis..untuk wat ape je2..
slagi benda tu x haram..
untuk terpulah lar ye pada org nak judge mcm mane ye??
SESUNGGUHNYA..TUHAN ITU MAHA MEGETAHUI MANA ZAHIR N BATIN..
XDE YG LEH DI LINDUNGI DARI PANDANGAN MATA DIA YG MAHA ESA :)

Sunday, March 6, 2011

pesanan pihak penaja :)


AGAK2 X SUKA BACA BLOG SAYA..
JGN LAR BACA..
OK..MEH SY AJAR MCM MANE ANDA PERLU BUT BILA ANDA TERBACA BLOG INI.
AWAK NMPK X BUTANG MERAH KAT ATAS YG ADE TANDA 'X'??
NAMPAK X??
X NAMPAK G BELI CONTACT LENS 500 OK??
HAHHA..
AWAK DRAG ANAK PANAH AWAK..N KLIK KAT SITU..
KAN SENANG..:)

sesi ke 2 :)

hola my blog..
ok today ade lah hari ke 2 untuk K I..
which today LDK..
ok fine..LDK xleh tgk die...
hahahahah.
untuk kisah ari ni...
welll byk aktivit yg macm permainan lar kan????
first kena lar introdue kan diri sendri..
ye ar..bukan suma kenal anrata satu sama lain kan??
so ari nie..ramai lar jugak tmbh kenalan bau...
urm..
ade jugak yg ok..x ok..terlebih ok..
ini lah ragam manusia..
ade lar satu game di namakan game 'SURAT WASIAT'
ANIS KENE TULIS PADA ORG YG ANIS SYG..
JIKA ANIS DAH TIADA ESOK..
OK FINE..MASE MENULIS PUN ANIS DAH MENITIS AIR MATA..
MENNGENANGKAN SEGALA DOSA ANIS..
PAHIT GETIR MY PARENTS BESARKAN ANIS..
MEREKA SGGP TERIMA ANIS SETELAH APE YG ANIS LAKUKAN..
TETAP BERI KASIH SYG PADA ANIS :(
ANIS JUGAK TULIS UNTUK RAKAN2 ANIS..
TERUTAMA CIK A LAR KAN..
SBB DIE KAWAN DUNIA AKHIRAT ANIS..
ADE ORG KAWAN..NAME DIE FM..
DIE G DEPAN CITE TNTG WASIAT DIE,,
NATAH NAPE ANIS X MAMPU UNTUK KAWAL EMOSI,,
BILA DIE SEBUT..
"KEPADA RAKAN 2 BLS, SILA TERUSKAN PERJUANGAN BG MENJADI PEGUAM"
MASE TU JUGAK...ANIS KUAR DARI BK16 TU...
TERUS KELUAR..XSANGKA AIR MATA BERGITU DERAS KELUAR..
DIE MEMBAYANGKAN BETAPA KECEWANYA DIE,,
DI ALAMI SAME PE YG ANIS RASE..
ingatkan anis je yg kuar..fatin pun same..
ok fine..kami berdua x tahan emosi..
xp bg anis..
xperlu malu untuk menitis kan air mata..
DAN X DE SESIAPA BERHAK MENPERSOALKAN MENGAPA 
SESEORANG PERLU MENANGIS ..
KERNA TANGISAN ITU LAHIR DARI HATI DAN TIDAK DI BUAT2
TANGISAN ITU MAMPU MEREDAKAN PERASAAN KITA..
EVEN UNTUK LAKI..
credit untuk - PALI..
sbb die org pertama menangis mase tulis surat wasiat tu..
die sgt2 lembut hatinya..
SO BG LELAKI JGN2 LAR NAK MALU UNTUK MENNGIS OK??
ok..habis cite tntg K I..
habis je K I..
now kami pun bergerak ke SACC MALL..
sbb kami kawan2 kelas dah rancang nak makn 
RESEPI RAHSIA @ SECRET RECIPES :)
ok sumpah sedap sgt2..
anis mkn spagetti bolognise + green apple celenary
ok sedap sgt2...kami kongsi2 lar makanan..
main rase,,opps lupa pulak..
yg g adelah..
ANIS, ZAF, KAK PIHA, FATIN N FIFI..
TQ TO FIFI COZ SUDI HNTR KAMI 
LEPAS NIE KITE HANGOUT SAME2 LAGI OK??
TGK MOVIE PULAK :p


Saturday, March 5, 2011

K I @ I K

assalamualaikum...hola mg blog...
ok today anis dengan semangat bgn pagi2...
untuk g mane??
KE FAKULTI...UNTUK HADIRKAN DIRI BG KEMAHIRAN INSANIAH :)
ok fine...sepatutnya...pagi ade KESAT..
SO ANTARA KESAT DGN K I..MANE YG HARUS DIPILH YE??
kesat mmg 2 jam je..xp azabnye..sgt2 lr x tertanggung...
K I lame..xp dlm ekon..dpt makan lagi..
SAVE DUIT MKN HARI INI..HEHEHEH
bukan tu saje...
byk sebenarnya kebaikan  K I ini...
first..kite dpt jumpe pelajar2 sequence lain..
ye kat kesat jumpa jugak..
xp sema dlm keadaan serius//
dlm nie..lain..pakai pulak.formal..
so ade yg lar lebih2 make up untuk usha org lain..
anis x termasuk ok??
hahahahah...
anis ambik jugak lar kesempatan untuk lihat siswa2..
OK DAH MULA MENGGATAL KAN ANIS??
XDE LAR..SAJE JE...SUPAYA X BOSAN..
KORANG PUN X NAK BOSAN KAN BILE HADIR CERAMAH..
today..someone MEN IN BLACK.,.
SUMPAH SWEET SGT2..HEHEH..
suke tgk anda.di tambah dengan senyuman yg cukup2 manis..
tapi kan awak..nape ye awak pemalu sgt..
nak senyum pun cket2 je..
SENYUM TU SEDEKAH AWAK :)
HEHHE..T AWAK SENYUM OK???
LAST WORD FROM ME :)
~WANITA DI CIPTAKAN OLEH ALLAH DARI RUSUK KIRI LELAKI UNTUK DILINDUNGI..
UNTUK DI HORMATI..BUKAN SEKADAR PEMUAS NAFSU ~
*WINK2*

Friday, March 4, 2011

die buat hal lagi..

hola my blog..
ok YA ALLAH... BERIKAN ANIS KEKUATAN 

BAGI HADAPI INSAN INI YA ALLAH..
NTAH MENGAPA YA ALLAH..
DIE KERAP KALI MENGANNGU HIDUP KU YA ALLAH..
YA ALLAH..KAMU MAHA MEENGETAHUI APA YG ZAHIR N BATIN YA ALLAH :)

secebis doa sebelum aku memulakan apa yg nak di bicarakan ..
baik la..anis nak ckp pe ye?
HAAA..
DAH TAU X SUKA BACA BLOG INI..
JGN BACA YE..
YG AWAK P BACA BUAT APE??
ADUH!..
PSYCHO BETUL LAR..
CKP SAT LAGI MARA..
XP INI LAR HAKIKAT NYA..
APA MASALAH PUN ANIS X TAU NAK HABAQ..
AJAK CONFRONT X NAK..
AWAT ??TAKUT KA NAK BERDEPAN DGN PENDEBAT??
TAKUT MAI HABAQ..KITE WAT STAIL TAZKIRAH PULAK..:
ANIS MMG BUDAK PRE LAW..
ANIS TAU UNDANG2..TAU FC,,TAU CPC, PC, TORT LAW..
SUMA2 LAR..
AWAK TAU X??AWK MAMPU X UNTUK TAU??
MMG X KAN??
AWAK SCIENCE STUDENT KAN??
XP AWAK X D EXPOSE KAN DGN LAW..
SY NIE..KAT SEK DAH BELAJAR SAINS..
WLPN SY X AMBIK SAINS BG DEGREE XP TETAP BELAJAR SAINS..
XP AWAK ADE BELJAR UNDANG2..
BAK KATE ORG NOW..
KO ADE??
X KAN??
HEHEHE..
EH2..JAP2..APE ANIS MEREPEK NI??
DAH2 ANIS..JGN NAK JADI MCM DIA YG TAHU MEMALUKAN DIRI YE??
ANIS TAU KAN DIRI ANIS MCM MANE..
BIAR KITA DI PANDANG HINA OLEH MANUSIA..
NAMUN KITE DIPANDANG MULIA DI SISI ALLAH..
ALLAH LEBIH MENGENALI HAMBANYA .
BUKAN AWAK :)

Thursday, March 3, 2011

sedang berbahagia :)

hola2 my blog...
today nak ckp ape???
byk ko nak ckp..
ok mulakan satu persatu ye??
FIRST :
anis sgt2 hepi sbb test, presentation dan habis...
2 minggu berturut2 rase sgt2 bz n lagsung xde mase untuk diri + famili..
jarang call sbb terpaka memberi tumpuan pada keje anis...
nasib baik lar famili faham..
leh msg2 jap je..
thats why lar rindu sgt2 ngn famili..
kalau dulu leh je call famili selalu..hari2..now gak bz...
namun..anis tetap ingat famili dlm doa anis :)..
SECOND :
anis nak ucap syukur alhamdulillah sbb loan dah dpt..
xp ingt ye cik anis cantik..
kamu xleh nak bazir2 duit mcm 2 je..
ingat aim kamu ok??
untuk my BFF..CIK ZAFIRA SOFIAH.
anis ucapkan tq sbb g tau loan dah masuk..
n kamu jgn sedih2 ok??
anis risau sgt kat fira...kite dah lar jarang jumpe..
bila kamu stress..sy pun risau gak..
so keep n smiling ok??
THIRD :
anis bahagia sgt2 sbb di kelilingi oleh rakan2 baru yg sgt2 happening..
kalau dulu..anis selalu sedih..sbb xdapt law..
dan rase mcm kerdil bile dgn kawan2 yg betul2 minat pada bidang ini..
now alhamdulillah..anis dah dpt terima takdir Tuhan..
anis dah mula cintakan masscom..
cintakan broadcast...dan sgt2 suke dgn classmate anis..
roomate anis :)
sgt2 best bile dpt hangout dgn korang..wlpn baru kenal..
xp korang suma sgt2 best..
new hearts here >>>>
KAK PIHA,ZAF,MARIA,DIO,LILY,ATIN,ODAH,..
N SUMA2 LAR..X MUAT PULAK NAK TULIS SUMA :)
nak ucap tq jugak pada kwn2 anis yg byk tolong anis..
CIK FIERA SYG :)..
CIK FARAH SYG :)
CIK MIRUL HENSEM :)( YG NIE XLEH TULIS SYG) AHAHHAH
tq ok coz ade mase untuk dengar masalah anis,.
terumata cik mirul..tq sgt2 wlpn sy nie kadang2 over semacam :P
FOURTH :
ANIS NAK CKP..
BB SY SYG SGT2 KAMU..
LOVE U SO MUCH :)
BB..U R MY SOULMATE :)
LOVE U!!!!!!
LOVE U!!!!!!
( tq sbb bg keizinan sy online 24/7 ok)

Wednesday, March 2, 2011

sy terasa famous :)

hola my blog..tibe e anis ckp..
ANIS RASE DIRI NI SGT2 FAMOUS
SBB APE YE??
ok anis tau..blog anis yg x seberapa ini x ramai follow..
xpe anis xkisah pun..ramai follwer xp blog x bica buat ape kan?
heheh//
juz ade lar sorang hamba Allah nie...
die x follow blog anis..
xp die stalkers blog anis...
hahah..aik????
awak sendiri terang tang2 kate blog ini x cantik..
yg g baca buat ape??
ish awak nie...be realistik ok?
dah tau x best ..baca buat ape..siap bg komen lagi...
haaa sape lar x kan terasa siri jadi famous..
tetibe pulak ade secret admirer kat blog sy nie..
hahahaha../
jgn marah daun keladi :
kalau nak marah g je bunuh diri :P

biar blog x cantik

saje je nak ckp..
biar blog x cantik..
biar xde ramai follow..
yg pnting sy bahagia :)
xperlu ramai follow if dpt blog suma dusta :)