PENGIKUT seTiA.. :))))

Thursday, September 22, 2011

kesabaran aku kian diuji :(

tiada apa yg mampu untuk aku menyusun bicara..
tidak ada kata yg lebih baik untk aku gunakan..

hanya satu buat diri kamu semua!!!

kamusemua adalah insan yg cukup mementingkan diri..
sape kamu???

sape mkn cili dia la terasa pedas/.....
ahh!!!!! aku tau kamu2 tidak kan membaca blog aku ini..

mungkin apa yg aku nak coretkan bukan lah kisah baru..
kisah student dengki...
kisah x suka antara saru sama lain..

aku akui/...dlam dunia ini..
tidak semua org suka akan diri kita....
tapi ada kah kita perlu berperangai agak teruk n rude..
sehinggakan membuatkan org terasa menyampah akan diri kita???
so..why we react like student yg x de pendidikan??
kita nie di dunia universiti...
alam universiti yg kita tempuh mmg mcm2...
tapi ade kah kita perlu berkelakuan seperti..
budak sekolah rendah yg mengharapkan perhatian yg lebih..
daripada seseorg???
dan kita perlu sedar..sikap kita mengambarkan diri kita..

ye ada setengah pendapayt mengatakan...
lebih baik tidak hipokrit...
tapi...kita perlu ingat..ade sesetngan tempat kita perlu berhipokrit..
bukan asyik menunjukkan perangai sebenar...
dan membuat org menyampah./..

BE YOURSELF IS BEST

BUT,

BEHAVE YOURSELF IS BETTER


*nota cinta : datang kelas belajar ye bukan makan* :P

Saturday, September 17, 2011

lost :(

SUDAH 2 MINGGU BERLALU..

2 MINGGU JUGA AKU MENANGGUNG RINDU YG AMAT MENDALAM..

RINDU PADA FAMILI...

DAN JUGA....

KEPADA DIRINYA....

TIDAK TAHAN RASANYA HATI INI...

AKHIRNYA...KELUAR JUGAK MUTIARA INDAH..

DARI MATA KU...

SUNGGUH..TIDAK AKU SANGGUP..

TIDAK AKU KUAT....

3 TAHUN ITU TERLALU LAMA BAGI AKU..

AKU CUBA MENGALIH PANDANGANKU...

CUBA ALIH PERHATIAN KU..

NAMUN...

AKU SENTIASA MERINDUI DIA...

SETELAH LAMA KU PENDAM...

SETELAH LAMA AKU CUBE SENYUM DALAM DUKA..

AKU SUDAH TIDAK MAMPU BERPURA2..

SENYUMAN KU KINI HILANG....

SEMAKIN HILANG..

AKU HANYA DLM DUNIA KU..

BELAJAR...BELAJAR DAN BELAJAR...

I MISS HIM RIGHT NOW!!!

ALANGKAH INDAH JIKA SABAH ITU DEKAT..

KALAU MAMPU AKU MERUBAH DUNIA..

AKU NAK SGT...TIADA SEMPADAN ANTARA AKU DAN DIA :(

AWAK....

SY RINDU AWAK :(




Friday, September 16, 2011

upset :)

Assalamualaikum :)

okay..taip dgn perasaan yg agak sedih n bercampur baur..

ntah la ..aku x tau ape nak ckp.... yg aku nak ckp..aku agak2 terasa la kan dgn apa yg hadapi ..n terpaksa aku hadapi..aku mmg la baik dgn awak..tapi ...awak kene fikir la jugak hati dn perasaan sy nie...mmg la awak tu baik dgn sy... yup...cukup baik kan?? tapi ingt ;la same..

bila ada ke 3..awak tu mmg akan lebih2 kan dia..
tak pe la... aku sedar aku sape..

aku bukan cantik mane..
aku bukan baik mane..
aku bukan kawan baik awak.

ta[i..awak xde hak nak buat seperti take for granted lar kan??
ambik kesempatan??
TAK.. DAN TIDAK!!!..

mmg bukan tu yg terjadi...
mmg x lar/...tapi aku tau...awak tu bukan suka sgt nak kawan dgn sy..

tak pe la... sy sedar..

sy hnye budak kampung...
yg dtg dari pendalaman untuk menuntut ilmu..

ade quote yg ckp....kalau benar2 kawan..
tak perlu untuk terasa atau cemburu..

tapi..terasa x salah kalau kata2 itu mmg menusuk hati..

tq!!!

*ckp pada diri sendiri je*

Thursday, September 15, 2011

aku dan diriku

SETIAP DETIK YG BERLALU

MENGINGATKAN AKU PADA DIRIMU
\
JARAK YG MEMISAHKAN...

MEMBATASKAN SEGALA GALANYA..

SENYUMAN YG AKU UKIR DI BIBIR KU..

NAMUN..10001 PERASAAN YG CUBA AKU SEMBUNYIKAN..

PERUBAHAN DEMI PERUBAHAN DIRIKU TELAN

TANPA BYK BICARA..

TANPA BYK PERTANYAAN..

TANPA BYK SOALAN..

AKU TELAN SEGALA YG PAHIT.,...

NAMUN..

YANG PAHIT ITU TIDAK LA SEPAHIT MANA..

ANDAI ENGKAU DI SISI..

ANDAI KAU MENGERTI APA YG AKU HARUNGI..

ANDAI KAU MAMPU SELAMI PERASAAN AKU..

LAUT CHINA SELATAN MENJADI PEMISAH..

MEMBUATKAN AKE BERASA SEMAKIN JAUH DGN DIRIMU

TIADA APA YG MAMPU AKU LAKUKAN..

SEKUNTUM DOA AKU PANJATKAN..

SEPOTONG DOA AKU UCAPKAN..

AGAR KAU MENGERTI BAHAWA AKU DISINI..

SETIA MENANTI DIRIMU..

SEMOGA DI KAU TIDAK MELUPAKAN AKU..

SEMOGA DIRIMU TIDAK KAN TINGGALKAN AKU..

SEMOGA KAU MENGERTI AKU DISNI...

*buat my hero..walauape2pun yg terjadi..sy akan ttp percayakn awak..tiada satu insan mampu mengugat kepercayaan sy melain kan diri awak sendiri.sy sygkan awak *




Monday, September 12, 2011

new semester :)

Assalamualaikum :)  :) :)

Hola2....okay today start la aku mencairkan otak aku yg setelah rehat untk 4 bulan lamenya....4 bulan tu....bkn sng nak masuk belajar balik./..bukan sng nak hafal2 balik..hehehhe..ape2pun..aku harap la aku okay je...

baik lah..today setelah sekian lama aku x mendaki bukit2 yg tinggi..now aku mendaki bukit itu....but now..bukan bukit je...akunkene jugak merentasi tangga2 yg byknye sbb  aku now drive.,.aku parking jauh cket dari fakulti..nak x nak..aku terpaksa merelakan diri aku untuk panjat tangga yg sememangya sgt comel dlm susunan nyer..huhuhu...degn wedges nyer...mmg sakit kaki aku..tapi xpe..yg pntg..gaya..hahahahah :P

kelas for today adalah SOCIOLOGY... ape tu ye?? haa..roughly..yg aku tau...sesuatu yg bersangkut paut dgn human beings...haa..mcm tu la kot..aku mane la tau sgt..aku baru je belajar kot.. buku pun xde lagi....first class aku..pukul 1030..tapi akiu kene g awal sbb aku nak berebut parking dgn org lain..x pasal2 aku x dpt parking nanti..kan payah...huhuhu

lecturer aku now kan..hahahah..sgt best...boleh la..tapi aku rondu kat PROF AMELIA..rindu yg dgr die bahan budak yg masuk lmbt..*asal x dtg esok jer* hahah..degn muka comel die...mada aku yg bau nie..okay la..lawak pun ade jugak..juz mayb die strict ikut mase..kelas habis kul 1..so agak lewat la..xp x kisah la..asalkan mase exam bagi tips...hehehhehe :P mmg tu yg aku nak...hahahha

okay la enough for today :)

*tadi shopping brg dapur rase cm diri dh kawin pulak :P my hero.. I MISS U*

Friday, September 9, 2011

new home. new buddies. new enviroment.

Assalamualaiku my blog...

hola2...hahahahha..agak lame aku x merepek dekat aku punyer blog nie..asyik post yg jiwang2je kan??  now,..aku ank cite pulak tntg ape yg baru untk sem nie... 

LETS CHECK IT OUT!!!!!!!!


okay...untuk pertama kalinya...aku belajar x duk asrama...aku dudk katumah sewa yg di deal oleh kak piha..kak piha nie..my classmate la..die dh penah duk umah sewa kat shah alam...so die tau la mane umah yg ade kan???  

pada mulanya..aku takut jugak nka duk umah sewa...ye la kan..byk kot brg nak kene beli...sewa lagi..makan..api air lagi..aduhai..mana nak fikir nie...??? tapi...suma tu aku x nak la jadikan ape2 isu atau alasan...juz stay here..daripada x de tmpt tinggal...

kolej???? haa..jgn nak tnye lapasal kolej...aku mmg BENGANG + GERAM + STRESS + BENCI bila ckp tntg kolej....aku yg AJK nie xleh dpt...n nak tau x sebbnyer..sbb aku punyer kupon x cukup 15.... WTH!!! *bak lau avril lavinge* mmg ar alasan x munasabah sbb ade jugak yg x cukup kupon dpt..arghh!!!! sakit hati aku fikir...

now aku dudk kat umah sewa...umah yg aku rase sgt selesa sbb umah nie besar..wlpn xde katil + almari..tapi kan.. ruang die sgt2 besar..di tambah pulak dgn housemate yg baik..so bg aku..this is more than enough actually..mmg aku hepi sgt2 :) alhamdulillah..

then..kat shah alam nie..aku kan di temani with MR WHITE..haa...si kecik aku nie la yg akan teman kemana saje aku pegi...die la yg aku syg...die la yg aku cinta..sbb kalau xde dia..mmg x lar aku nak jalan2 kat sini..huhuuhu...tapi bukan la nak berjalan sgt..juz nak g beli brg2...n nak g kelas je..kalau g kl tu..may b la kan...sbb aku bukan tau jalan..tapi kalau sunway tu..boleh jugak kan??? hhuhu...

okay..laSt word ::

EAGER TO START NEW SEM
EAGER TO SEE MY FRENZ BACK\
BUT..

DEEP INSIDE I MISS MY HERO :) TAKE CARE AT THERE DEAR.

Monday, September 5, 2011

no title

Assalamualaikum n hola my blog....

Aku xde benda sgt nak ckp...ye la..yg aku tau..this week aku akan balk shah alam...ye lar..dh nak masuk belajr kan???

4 bulan otak aku nie dh karat..now bakal di isi semula dgn benda2 tentg bidang penyiaran...sem nie..subjek ade yg seng, ade yg payah...well..aku ambik journalism. .. why aku ambik tu? sbb aku nk sgt jadi wartawan penyiaran..huhuhu..* dlm hati masih love law*.. so  aku ambik journ wlpn kawan2 aku x ambik pun journ.

oo ye...now my hjero dah ade di sabah...jauh tu sabah..bukan dekat ...tapi nak wat cm ne..dh belajar dpt sane kan...aku dan my hero terpaksa lah untuk kuar hadapi apa2 pun dugaan yg mendatang..sebenarnya... aku n my hero nie selalu berjauhan pun..ye la..wlpn duduk 1 negeri..tapi jrg sgt2 jumpa..baru2 nie je selalu jumpa..mungkin sebab masing2 dh besar kan..so boleh la selalu jumpa :)

ok lah..x tau nk merepak ape dah..sebenarnya..aku xde iea sgt nak menulis blog now..bukan ape/./dok umah xde benda yg menarik... :) c u soon




Sunday, September 4, 2011

perubahan rutin malam ku :(

Assalamualaikum n hola my blog :)

Sebenarnya..aku nie xde la benda yg menarik nak update kan..juz aku terasa ingin menaip..menaip dan terus menaip... yelah... aku kini akan mengalami perubahan yg drastik.. drastik ke?? ntah lah...aku pun x tau nak tafsir cm na kan...

Kalau dulu..tiap2 malam..aku akan menatap wajah insan yg aku syg..every night since dari shah alam lagi.....ade ;la jugak bebereapa mlm yg miss..sbb aku bz dgn tugasan aku.. tapi x lar smpai seminggu..dlm 2 3 hari je..huhuhu

Now, mgkin dlm sebulan aku x dpt mentap wajahnya...mlm aku kini tiada yg menemani...aku hny sendirian.,.
klu dulu..aku eager sgt nak online ..pukul 11..mmg akan ade la aku online..now..aku x rase suma tu keperluan..

Dia dh xde..die dah masuk uni...kalau dekat xpe..tapi jauh..die kat sabah..aku kat semenanjung...jauh tu...1000 miles away...aku xde sape2 kat sini..aku ade dia je yg nak teman aku mlm2.. now...die pun dh jauh..lappy???
die x bwk...ye la kan...die nak bg adik2 pakai..adik2 die nak guna...bila dpt duit PT baru beli...tapi kan..die kan jauh..duit PT pun mcm, x cukup nak menampung dia...Dia bukan dari golongan yg kaya pun..die bese2 je..huhuhu...

Aku masih lagi cube untuk membiasakan diri aku dengan perubahan ini..aku ingat lagi..3 tahun yg lalu..perpisahan terjadi antara aku dan dia...hampir 2 tahun jugak aku nak recover..padahal..aku dan dia kawan baik je kot..mgkin sbb die yg terbaik mase tu kot...die je ade dgn aku mase susah dan senang... 

Now..aku x tau la cm ne kan..ye lar..mmg la kan pisah jap je..g belajar je kan..tapi org x fhm ape yg aku rase..payah  tau x...arghhh!!! kadang2 stress jugak aku... baru tadi aku kuar sbb aku nak tgk wayang dgn adik aku..well..kat taiping nie..mmg ade TS n tesco je..YA Allah..itu la tmpt aku dating dgn dia weyh..sumpah sedih weyh!!!!! :( :(

Kalau dulu kan  payah sgt nak ajak jumpa..but guess what??? setelah first time jumpa...for average lar kan..everyweek dia akan tg jumpa aku..wlpn dlm 2 jam je...haaa.... mmg lar aku akan terasa kehilangan kan????? sape lagi yg nak dtg jumpa aku kan??

okay..aku dh x tau nak ckp ape dah...10000 miles away :( :( :(


oo ye...lupa nk ckp..

I'M OFFICALLY TAKEN BY MR ASZ

Saturday, September 3, 2011

Assalamualaikum :)))

ape yg aku nak bebel kan today??
xde mood sgt nak update..
nak ckp..SELAMAT TINGGAL AWAK..
SY AKN INGAT AWAK..
SY AKAN RINDU AWAK :)

*kalaulah sabah itu dekat*









u and me =AMNI :)
goodbye :(


Friday, September 2, 2011

last day out

what should i say today??
what should i babbling about????
what???
what??
what???




me,mirul n wan :) karok2

duet time <3

feeling habis.,.bese la aku..

Tuesday, August 23, 2011

nice day :)

Assalamualaikum :) :) :)

Okay..ape yg anis nak update today ye?? Haa...today schedule aku penuh...sbb ape?? sbb aku ade byk planning.... untuk pertama kalinya aku g servis kete tau....

okay..abg perodua ygt hensem2 yg servis..bukan aku la kan???? heheheh..agak lame ugak la aku kene tngu sbb nak servis kan?? aku g sorang2 je..ye lar..temn aku tu x nka teman..sggp tngu kat mall sorang2...so tngu la sorang2 ye cik abg ku syg :P

Lepas servis kete siap.... so bermula perjalanan aku untk mebeli belah..of coz AMNI akan kuar berdua,, AM tak kan kuar if xde NI :) hahhahahaha...sumpah merepek..

Well, this year raya paling best kot + bulan ramadhan paling best... okay...first sbb sebulan puasa kat umah..kalau kat kuantan dulu..asyik makan makanan sekilau + padang lalang je..huhuhu..tapi sedih jugak..sbb kadang2 teringat sgt2 kenangan buka puasa dgn kawan2.. ZAFIRA . FARAH dgn padang MPK>>sgt2 best.. kat shah alam xde..x kan nak buka dekat taman tasik pulak kan???? hehheehehe

Yg kedua nyer..aku rase best sgt sbb pertama kalinya..aku byk kali buka luar with DIA :) okay best sgt2..untung jugak aku keje//.so boleh jugak curi2 mase kan nak jumpa DIA>.. heheheheh...

Yg ketiga..aktiviti yg aku paling suka buat.... SHOPPING.... :) :") :)

Mase ari isnin , leaps g servis kete..aku pulak pergi SHOPPING raye dekat sekitar taiping///kalau ikut plan..aku dan DIA nak g ipoh..tapi di sebabkn Ahad tu aku accident/./so aku takut untk drive jauh..so pegi taiping je la..huhuhuhu....

Byk jugak yg aku shopping..yg best nyer..suma benda die pilih..yg paling aku suke baju la..sbb warne die cantik sgt2.. TQ AWAK :) :) :) ..kasut pulak die tolong bayarkn untuk aku..okay..x mintak pun..die yg nak byr :P ..heheheh....ape2pun tq la....

Shopping dgn die x byk karenah.. sbb die x kisah pun byk jalan...mgkin sbb dh bese kot..ye lar..DIA budak silat kan..so jalan2 no hal la :P :P heheheehe....

Okay la  dah x tau nak merepek ape.././ : ) : )

*shawl je x jumpa lagi..kan best kalau leh pegi kat jalan TAR, byk sgt koleksi shawl *

Thursday, August 18, 2011

i am loving you

Assalamualaikum :) :) :)


Dh lame jugak aku x update sbb aku x tau nak tulis ape... sbb xde yg menarik berlaku bulan ni pada diri aku... yg aku tau..g keje , balik keje.. online mkn..tido..hahahahah..

okay badan aku gemuk!!!! tu je aku nk ckp...

dn terima kasih pda someone sbb byk sgt perngorbanan n kejutan..suka sgt2...


Friday, August 12, 2011






Haaa..kalau nak tau...macam nie lar aku rase today...sumpah stress!!!!!!!!!!!!!!!!!! ARRGGHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

But now dah kurang/...

Alhamdulillah dapat ketenangan....

*kan best dpt shopping sbb ia satu terapi yg baik* :P

Friday, August 5, 2011

all about awesome :)

Assalamualaikum n hola my blog :)

Okay..semenjak puasa nie..dah lame pulak aku x mengupdate blog kan???  bukan ape..aku keje lagi..balik ewat mlm..then balik ade hal perlu di settle kan...so this day...which is today, 5 .8 . 2011..baru aku nak update as this date was really special to me:)

5.8.2011...

satu tarikh yg aku akan ingt lar..smpai bila2..sunggu indah.. ye lar..wlpn dah lame kenal..tapi tarikh ni menjadi satu tarikh yg sgt2 pntg..sbnrnye dari dulu pntg..cuma...dulu xde lar smbut2 cmnie..g makn2 untk raikan tarikh ni....

IT WAS A REALLY GREAT TIME, GREAT NIGHT, GREAT DAY, GREAT 'BERBUKA PUASA' TIME, GREAT MENU :))

AND MOST IMPORTANT GREAT TIME WITH U :)



Sunday, July 31, 2011

Ramadhan menjelma lagi :)

Assalamualaikum :)

This entry juz nak wish kat suma muslimin muslimat di muka bumi ni....

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL MUBARAK :) 
SELAMAT BERPUASA...
SELAMAT MENGIMARAHKAN BULAN RAMADHAN...
AYUH MEMPERBANYAKKAN AMALN DI BULAN MULIA NI.
YG WAJIB DI UTAMAKAN 
YG SUNAT TIDAK DI LUPAKAN :)


Friday, July 29, 2011

perempuan itu :)

NUKILAN AKU :)

perempuan itu hanya seorang sahabat bagi dia
perempuan itu juga merupakan buah hati dia
perempuan itu juga kekasih dia

perempuan itu teman setia bagi dirinya
perempuan itu juaga lah tempat berkongsi suka dan duka

TETAPI SAYANG SERIBU KALI SAYANG..
PEREMPUAN ITU BUKAN GIRLFRIEND


namun.....................



INSYAALLAH.
PEREMPUAN ITU BAKAL MENJADI PELENGKAP HIDUP LELAKI ITU
PEREMPUAN ITU BAKAL MENJADI PENEMAN SEUMUR HIDUP LELAKI ITU..

INSYAALLAH :) <3 <3 <3





Thursday, July 28, 2011

aaaauuuuuuuuuummmmmmmm!!!!!


Assalamualaikum n hola my blog...\

Haaaaa.. nampak x title aku yg mengaum sakan tu???? ha....aku x kisah malaysia menang ke ..kalah ke..aku tetap syg malaysia, sokong malaysia n suma2 pemain mereka...

Aku nie excited lebih sbnrnyr..tapi aku xdpt tgk live...sbb aku keje smpai mlm..tapi nasib baik abg ku tersyg sggp update kptusan..sbnrnye..dlm hati aku kata agak susah malaysia nak mng..sbb ape?? half time still x gol...so agak payah le nak harapkan second half kan???

Mase aku dpt msg yg safee jaringkan gol..mmg aku melompat la kat tmpt keje aku..nasib baik org xde..hahahahah....ye lar..aku nak sgt malaysia mng..x kisah le sape ng jaringkan gol ...tapi ape boleh buat..
Adat pertandingan menang kalah kan?? 

Ditambah pulak pemain2 SINGAPURA tu begitu pandai berpura2...oo sgt mantap lakonan mereka...boleh kalahkan HARRY POTTER yg guna magic tu la...mmg berbakat la korang.. xyah masuk kelas lakonan, drama suma ...kalau ade award untuk pelakon terbaik dlm padang..mmg bagi kat korang la...dah le ramai pemain import..xde semangat kenegeraan langsung...

Tgk malaysia...suma org kita..suma pemain malaysia..haaa...x ke bangga kita dgn pasukan sendiri??

Dan korang yg singapura tu..bangga ke mng xp bukan warganegara yg main?? bangga ke?? eeii please lah..

pic nie khas untuk singa2 manja di luar ye???



Saturday, July 23, 2011

3 hari yg membahagiakan :) #3

Assalamualaikum :)) 

Okay,. now berakhir pada part yg terakhir...cm biasa..aku keje..masuk pukul 2...mase aku dah smpai tmpt keje..aku dpt le msg dari die...nak kuar..nak g hntr wan naik bas..okay..stesen bus dgn tmpt keje aku x jauh..so aktiviti memujuk bermula ...hohohoho 

AM : hntr wan kat kamunting kan?? dtg le jumpa anis..hehehh * gurau he sbnyer*
AS : x tau lar anis...takut jugak ujan...
AM : xpe lar..kalau  rajin dtg lar ye...
AS : tgk lar kalau rajin..huhuhu
AM: okay fine..kalau dgn sy suma awak malas *ayat merajuk lar konon2nyer xp xde ape2 pun*

Then. die g tau dah nak hntr wan..kat kamunting..okay xpe la..aku pun juz peasan jg diri..then aku nnie bosan tahap melampau...mntk le die temankan aku msg..so die teman le aku kan... then aku tnye..nape x balik lagi...dengn selamber jawab..tngu wan naik bas...AMBOI2 SAFWAN..UNTUNG KAU YE...AS TU SGGP TNGU KAU NAIK BAS TAU...UNTUNG LAHHH!! *ayat x puas hati* hahahah..

Then, mase wan dah naik bas...die msg aku ...

AS : anis, rehat kul bape??
AM: ntah lar.tadi bos kate nak balik jap..xp selalu kul 6..

then, msg itu berakhir mcm tu sahaja..aku pun x de lar nak tnye asal..mayb die bawak moto kot..so xleh msg...so aku duduk2 je lar kat tmpt keje aku..tgk suma org shopping..aku je x leh shopping..

Sedang aku duduk2..tetibe kat pintu belakang..seriously mmg jauh dari tnpt keje aku..100 meter ade lar kot..aku ternampak bayangan die..tapi cepat2 aku ckp kat diri kau..die x kan dtg lar..die dah bali..dah2..jgn nak berharap sgt..tau lar rindu kan...hahhaha *rindu ke*?? x lar..ingat je...*blushing* so aku pun wat xtau le..

Aku tgh tgk2 barang kat kedai..tetibe aku nmpk die jalan menghampiri aku..okay fine!!!!!! nape dtg x gtau??? saje je...mmg lar aku hepi nak sgt2 kan..mmg tersenyum lar...aku x expect die nak dtg jumpa kau..die tnggu aku 1 jam kot sblm aku rehat..aku sembang2 dgn die..n die g tgk baju n brg2 die semntara tngu aku rehat,...
aku nie punyer lar suke smpaikan call bos aku..die dtg x kul 6..sbb takut die lupe...bila kul 6 je..aku terus punch n kuar dgn die..

Aku ade 2 jam je untuk rehat..nak pulak die tgh kejar mase nak tgk bola kan..MAS VS SINGAPORE *aku semgt pakai jersi msia tau*.. die juz duduk sebelah n aku drive..die kate..kite g tesco je la..nak g mane lagi..so die g ..n solat jap..aku lepak2 le..aku dpt permit untuk cuti...heheheh :P then.,.die ajak g makan sbb lapar..so..aku pun g makan dengan die...okay...berdua..first time kuar berdua tau dgn die..setelah 4 tahun kenal..n kali 3 jumpa...semestinya die belanja..aku ckp..dpt gaji t..aku pulak treat die..bawak mkn dekat RESEPI RAHSIA :p..

Ade lah snap2 gmbr kat situ..kebetulan ade kwan die keje kat situ..so..die tolg ambik lan gmbr kiteord berdua...then, mase nak balik..die kat..nak tgk bola nie..kawan die pun dah call n warning. dah2 le dating tu..xp kan..die jumpa aku xe sape pun tau..pandai2 je kawan die..

Mase nak balik...dlm kul 7..aku ckp le..keje kul 8..cm nie conversation aku ..>>>>>

AS : kita balik ye?? dah nak mula bola nie....
AM : ala..anis keje kul 8..M**** balik lewat ye..730..
AS: x boleh anis..bola nie..live kot..x boeh..t masuk gol awal cmne...
AM: ala..boleh la..kat radio pu n ade live..boleh ye?? boleh la..
AS : okay lar..sambil melirik mata kat aku..kite g pusing taman tasik okay???
AM : eh xpe ke nie? cian pulak kat M****...( dlm hati dah suke sgt)
AS: ala xpe la..bukan selalu kan...okay..

Aku punyer lar suke ..wlpn juz pusing2..tapi byk jugak yg aku dpt kenali dir die setelah jumpa..cm2 cITE lar..smpaikan aku loss fokus nak bawak kete...nasib baik die cool n x bagi aku panik..then aku hntr die g kat moto die..dan die pun balik..aku masuk keje :))

#SANGAT2 GEMBIRA SBB DIE SUDI LUANGKAN MASE DGN AKU, BUKAN SNG KAN NAK JUMPA..TQ SGT2..TG JUGAK ATAS PENGORBANAN UNTUK TNGU 1JAM ITU # 3 KATA UNTUK AWAK :)))



3 hari yg membahagiakan :) #2

Assalamualaikum :))

Okay..sambung cite pulak...nie part 2, which is jatuh ari jumaat..well..aku mmg tau die nak kuar ari jumaat...sbb nak uruskan urusan uni..ye lar...dpt jauh sgt..mane x kene urus awal...sebenrnye..aku di ulit rase bersalah sbb aku x jadi untuk WC mlm khamis tu..sbb aku tertido..ye lar..aku baru balik aktiviti 5 hari kau Uitm..balik sampai mlm..esok kuar..so mmg penat lar kan....nasib baik die memahami aku..

Tapi rase bersalah ttp ade..die balik umah agak awal setelah tgk bola..xp aku pulak tertido..die call..aku mntk pending esok..huhuhu , sory awak :)) jgn marah ye.... 

Aku x expect lar kan aku dpt jumpa die hari nie..sbb mase aku call kate aku nak g keje..die jux ckp..jg diri je..n die dah nak solat jumaat..juz tngu tok imam je..okay fien sebenarnyer die tipu..die x g masjid lagi..sbb mase  tu awal lagi..die ade kat kedai..oo nakal nyer awak!!..dah le aku nie caye je ckp die..ape dah!!!..

Die ade g  tau aku..nak g The store as safwan a.k.a kawan baik die nak beli suar..so aku kate xpe la...die pun tnye lar aku..keje jat area mane..aku pun ckp le kat tmpt2 nyer...aku nie x lar jangka sgt die nak jumpa sbb die kuar ramai ari tu..n tetibe kat depan aku dah ade muka die..oaky fine..dengan tersenyum2 nyer..*cair aku tau* hahahah....aku pun hepi lar jugak sbb die dtg kan..aku mntk ambik air dlm kete aku..so die g ambik lar..

Tapi jumpa x lama..sbb kan dah nak bali..aku pujuk untk tngu smpai kau rehat xleh...sbb die nak kene balik awal,... then dah said gudbye untuk balik..aku pun smbung keje aku..keje menjaga kedai yg xde customer..tapi gaji boleh lar...kalu bulan aku dpt le 900..xp di sebabkan aku nak part time je..aku kira jam je lar gaji...

Mase aku tghj kemas2 kedai..aku pusing belakang..dan tetibe2..kat luar cermin tru..aku nmpk muka die..eh2..aku mmpi ke ape??? then die senytum n kate x jadi bali..aku siuh die masuk kedai..ckp kat dalam.. then die ckp lar..wan nak g kedai HARI2 pulak..so doe dtg le jumpa aku....huhuhu./.okay fien..bahagia sgt2 sbb ape..sgg[p tu ber[anas untuk jalan jumpa aku..hahah

Tapi, sekejap je..then kawan2 die call kate nak balik. .aku pun pesan le ape yg patut kat die...whatever it is

SEKEJAP NAMUN SGT BERMAKNA, TQ :)

3 hari yg membahagiakan :)

Assalamualaikum n hola my blog :)))

Sambil aku menekan2 keyboard ni..smabil tu jugak aku tersenyum sorang2..dah cm org gila pulak aku nie kan?? serius ckp..semenjak, dua menjak, tiga menjak nie *bak kate bff aku*   aku sentiasa tersenyum... terasa diri nie sgt2 bahagia..yelah...khamis, jumaat n sabtu...semuanya buatkan aku rase x keruan..sgt2 best :)))

Bermula dengan khamis.kan last entry aku ade ckp aku tgk HP kan?? dengan someone kan?? someone itu lah yg buatkan aku bahagia sgt2 untuk 3 hari ni tau..huhuhu.. 

Okay, mmg dah lame planning nak jumpa...n suma tu jadi kenyataan bila aku dpt kuar dengan dia + bertemankan kawan baik die yg no 2.. xkisah le ade teman ke, ape ke..yg pntg aku dpt jumpa die.. hehehe..first time jumpa..mmg aku agak lmbt cket..bukan ape..die kuar dulu untuk beli tiket kan..so die lar kene tungu aku..nak ,mula dpt msg dari dia

AM : awak jgn lambat tau..sy x nak tngu lama2.. sy x suka tau nak tngu2..*AM nie aku*
AS : Iye lar...awk ambik mase awak siap..biar sy tngu awak kat sane *AS nie dia*

Hahahahh..ciankan?? x pasal2 kene tngu aku..xp x lame pun sbb smpai je TS aku kene tungu die jap sbb die nak solat..then mase tgk movie, aku sememangnyer over excited lar kan.bese lah HP kan..aku kan minat HP.

Then, aku dan dia pergi mencari no maxis untuk kegunaan bila kau dan dia terpaksa 'berpisah'.. so aku yg pilihkan no tu..well no nyer..belakang same exactly dgn no celcom aku..so mmg best lar kan..SWEET SGT :P

Bila dah nak balik...tetibe dia dpt msg datri kawan die..mntk ambik kat stesen bus, so..moto ade 1, mcm mane nak bawak 3 org...so..dengan baik hatinya..aku hntr lar die balik umah dgn kete aku..i mean umah kawan dia..okay..mmg ar dlm hati nak bawak die naik kete. juz x sangka secepat itu..:)) mmg bahagia sgt..

Dengan sepanjang perjalanan asyik snap pic je..nak drive pun asyik nak tgk kamera je..heheh pic??? tngu entry nanti aku share ye :)

NIE PART KHAMIS :)) NEXT ENTRY JUMAAT :))

Friday, July 22, 2011

harry potter part 2 :)

hola my blog...

okay..baru nak update n nak g tau seluruh dunia..aku baru tgk harry potter setelah aku bz kan dii dengan program uitm untk 5 hari...hahahah...org dah tgk berpuluh2 kali...aku  baru nak tgk...

okay..bagi aku cite tu best la..wlpn pun kawan aku yg sebelah aku tu dok kate cite tu bosan..bukan ape..die tu x ikut siri tu..so x tau le keseronokan tgk cite harry potter ....

dan..aku sgt2 bahagia untuk kuar selepas 5 hari aku di uitm..sbb ape?? sbb aku kuar dgnh insan yg amat2 aku syg :))) okay terlbih bahagia..x kisah le ade peneman ke..yg pntg..aku bahagia..aku siap hntr die smpi kampung die lagi..wahhh..sgt bahagia tu....hahahha..xp sape die?? rahsia la...yg pntg aku terima die..dia terima aku seadanya...xde isu2 nak tykar2 sebelum ade ape2 okay:)

aku nak ckp 1 benda je....

*KALAU ADE JODOH KITA JUMPA LAGI *

Wednesday, July 20, 2011

Thursday, July 14, 2011

TAHNIAH untuk ANDA . TAKZIAH untuk SAYA :(

Assalamualaikum n hola2 my blog...

okay..today 15 Julai 2011..tarikh keramat bagi pelajar lepas STPM< MATRIK,ASASI, PASUM n yg seangkatan dgnnya.. bg yg dpt tu..tahniah le dari aku nie..ramai jugak akwan2 aku yg ambik STPM..xp suma dok senyap je..x nak g tau ape2 pun...

Ape2pun..TAHNIAH untuk kawan baikku..sbb dpt mekanjutkan pelajran ke IPTA..

TAHNIAH UNTUK AWAK
TAKZIAH UNTUK SAYA.

Nape pulak takziah untuk sy?? well..mmpi ngeri aku dah terjadi..mmg aku x nak dia dpt kat situ..xp tu dahrezeki dia..dah tertulis untyk dia kat sane..ape lagi yg aku boleh buat....nak suh aku ckp kat dia jgn pergi??? mmg x lar kan..aku xde hak..xde kuasa itu.

Amirul....

Untuk 5 hari nanti anis xde...selama 5 hari ni..x kan ade anis mcm selalu...ape2 yg terjadi sepnjg minggu lepas..yk yg menduga n membuatkan anis rase mcm dah x de semangat..tapi anis kene fhm..suma nie sbb result nak kuar..\

Dan keputusannya dah kuar ... AMIRUL DI TAWARKAN DI UMS SABAH..wait..sabah tu..dekat ke?? sumpah jauh kan??? 10000 miles away you from me..but waht can i say??? mg tu yg mirul nak kan..mirul jugak penah ckp..nanti dpt naik flight g sane..dpt tgk tmpt org...

Well, impian mirul dah tercapai..mirul akan rase suma tu..3 tahun amirul..3 tahun  merupakan satu jangka masa yg sgt2 lama..tapi..miruk jugak ckp..kat sane ade kawan2 ..ramai org kampung kat sane..termasuk lar kakak angkat awak tu..

Guess what, mesti die hepi kan sbb awak dpt sane.. ye lah..t mirul dekat dgn dia..okay xpe lah..mmg awak deserve kat sane sbb awak nak kat sane..sy suh masuk uitm x nak..well..sy sedar uitm je kot sy nie kan??? nanti awak dah dekat dgn suma org kampung awak..awak mesti lupakan sy kan?? ye lar...mase tu mungkin akan merubah segalanya...

Sabah tu bukannyer dekat...jauh..kita dah mmg jauh..now..lagi jauh??? hai..mmg x kan dekat le...sentiasa jauh kan?? nasib2.... ape  boleh buat... dah di takdirkan mcm tu..kejap2..3 tahun lepas ingat x ape jadi?? so selama 3 tahun akan dtg..x nak le ulang benda yg sama ok?? 

Sy x nak ckp byk2 sgt.. juz berharap..xde ape yg akan berubah .. yup..ape2pun awak..sy terima je..cm mane awak terima sy nie..cm tu jugak ble sy terima awak... well tahniah dari anis... :)


Wednesday, July 13, 2011

Saturday, July 9, 2011

Perubahan membawa kebaikan atau keburukan ??

Assalamualaikum n hola my blog :)))

Setiap manusia akan berubah..begitu jugak dengan sy..ade byk faktor yg membuatkan manusia itu akn berubah. Adakalanya tuntutan diri sendiri..tntutan umur...ye lar kan..dah besar..x kan asyik2 nak nak bergantung pda org..so kita kene berdikari kan..byk sebenarnya sbb musabab kenapa kita kene berubah...aku x nak lar komen byk2 sgt..sbb suma tau kepentingan nape kita perlu berubah..

Mcm di situasi aku. Aku akui..aku ken berubah..kadang2 sikap aku nie membuatkan org marah dgn aku..sape ye yg marah..??? Ok..cukup lar aku kate my BFF... Sebenarnya x marah...xp bertegang urat tu selalu...bertelingkah tu mcm jadi asam garam dalm perhubungan aku...masing2 cuba untuk tegakkan kebenaran masing2..

DEBATER KALAU BERTEMU DGN DEBATER MMG XLEH NAK
MENGAKU KALAH...

Mmg ayat tu yg aku selalu ckp dgn dia...aku debater..dia pun debater..well..masing2 akan ade pendapat masing yg ingin di tegakkan..Namun, dlm perbahasan pun..akan ade mng n kalah..begitu jugak dgn perhubungan aku..Kdg2 rase penat pun ade..balik2 isu yg same je jadi pertelingkahan nyer... Tapi..aku gaduh2 manja je dgn dia...manje je????? mmg x lar kan...

Aku cuba untuk mengawal emosi aku..dgn aku cube untuk merajuk @ terasa @ nak marah kalau isu itu besar...I mean..isu yg ade bukti...aku x nak le nak gaduh sbb isu yg x nmpk di mata..aku yakin..suma porg pun cm tu kan?? Kalau kita nak gaduh dgn org..msti kita nak cari sbb yg kukuh kan..Itu lah yg aku akan lakukan sbb aku nak sgt perhubungan ini sentiasa baik...

I miss during my school days...Aku xpenah gaduh kot dgn dia..Yup, perubahan terjadi..sbb mase sek dulu lain...Aku dan dia 2 insan berbeza.. Yelah..sek pun lain kan..lagi pulak..mase sek umur belas..now dah PULUHAN ...ok TERASA TUA KAN???? xp dgn perasaan tua itu lah membuatkan aku boleh menjadi matang  :))

Ape2 pun yg terjadi....jangan ade benci antara kita...:)) nothing will change my love towards all my frens :))




Friday, July 8, 2011

B vs P???

hola my blog..
okay..untuk hari nie..byk sgt nak yg aku nak mencoret tntg keadaan di Malaysia ini.

Perhimpunan B yg di jalan kan di Kl itu...ha...9 julai 2011...sape2 yg terasa nak pakai baju spondebob masuk kl..baik korang lupakan niat murni korang2 tu ye..xpasal2 berangkut..aku nie..budakn x cukup umur..so xleh nak komen sgt pasal benda2 nie kan..x pasal2 kene banned pulak kan..bukan kuning je..merah pun same :)

Juz aku nak ckp..Kl sgt2 best kot..sbb ape..mmg kosong..kete x byk kot..Bukit Bintang x jadi xm bukit bintang dah.,,..mcm bukit bulan je...hahahhaha..x ramai yg nak dtg..sogo tu pun confrim2 dlm xde sgt customer/./OMG....best shopping.. wait2 best ke??? mmg x lar.

Ape yg aku nak ckp ..perhimpunan ini baik untuk negara kita atau x? x fikir ke perhimpunan ini sebenarnya byk bawak keburukan daripada kebaikan? well yes..org x habis2 nak ckp tntg KEBEBASAN BERSUARA YG TERMAKTUB DLM ART 10 FC..yes..mmg betul..art 10 itu g tau kite..kite sememang nya ade hak untuk bersuara..

TAPI............................

ape kate kita tgk  FC n baca art tu sampi habis..yes! bahasa undang2 susah nk fhmm..mase aku ambik law dulu pun agak payah nak fhm..tapi..setidak2nyer..bahsa ringkas ttp akan tau...bahawa..PERHIMPUNAN YG BWK KEBURUKAN ..NO2/... XBOLEH..

Bak kate one of my madam mase law dulu..kalau rase nak tuntut hak..ape salahnye pergi ke medium yg betul..negara kita negar demokrasi..negara kita ada undang2 kan..so why not pihak2 yg tertentu di ke jalan yg betul n bg tau ape kehendak mereka...baik yg B atau P..same je kan?? 

terpaksa di akui...nanti byk sgt2..kerosakn yg dilakukan oleh kedua2 pihak..oleh itu..says no to it :))


baca link untk tau FC ye :)))



Thursday, July 7, 2011

copyright :)

SEMUA GMBR DI BAWAH HAK CIPTA TERPELIHARA 
 ANIS *AMNI*














*dari hati, turun ke jari, akhirnya terhasil lukisan ini*
tq so much :))

wlpn x cantik tapi ia tetap bermakna :))

Wednesday, July 6, 2011

wordless wednesday :)

TERLALU BYK DUGAAN YG BERLAKU..
TERPAKSA TABAH..
TERIMA SAHAJA

mOOD : - CEMBURU MENGUASAI DIRI :(

Sunday, July 3, 2011

my love :)

hola2 n assalamualaikum :)))
x nak type byk2 sbb ade date *date ke??*
hahahahha..
okay..pervious entry anis ade tulis tntg kekasih anis kan???

haaa..mesti lar byk gosip n tertnye sape le pakwe anis nie kan??
hensem ke, kacak ke, terlbih macho ke??..
okay dengan ini anis nak g tau..
nie lar my new BUAH HATI :))
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



MR WHITE VIVA :)))



LOVE U SO MUCH :)
*real bf???? xleh g tau :) *

Friday, July 1, 2011

happy engagement day :)

SELAMAT BERTUNANG UNTK KAKAK SY..
*
*
*
*
*
*
*
*

ANIS DIELIA BINTI ZAKARIA :))
SEMOGA BERBAHAGIA DLM USIA PERTUNANGAN INI..

ESOK UPDATE GMBR :))

*ckp kat hati..bila pulak aku nak kawin???*
GATAL!!!!!!!

Thursday, June 30, 2011

love of my life :)

assalamualaikum :))

setelah hampir sebulan menuggu...
akhirnya...si dia sambut cintaku
sambut kasih sygku..

kini secara rasminya

DIA MILIKKU :))


siapa dia?????

wait for next post :P

Sunday, June 26, 2011

anger vs silence :)


WHEN ANGER CONTROLS 
YOUR EMOTION,

SILENCES IS 
THE BEST TREATMENT :)



VS




Saturday, June 25, 2011

rindu my mr pinky :)

assalamualaikum....

okay anis juz nak ckp yg anis RINDU SGT KAT MR PINKY ANIS YG DULU..

sape die??die adelah BB yg dilanggan oleh anis sepnjgn mase di kuantan..

beza dgn MR PINKY n MR GREENY????

ANIS LEH KAROK PUAS2 USE MY PINKY KAT U TUBE XP MR GRENNY X BG..UHUK2...
TAPI APE BOLEH BUAT...KAT SHAH ALAM X SUPPORT MY PINKY..SO NEED TO USE MY GREENY ::)

MAXIS VS CELCOM :)

WHO  WILL WIN MY HEART?????

Friday, June 24, 2011

RINDU

SAYA RINDU SGT2....

RINDU..

MISS

I MEAN IT  :))

Wednesday, June 22, 2011

lama sgt

Assalamualaikum n hola all the kiut miut bloggers...

okay..ape yg anis nak ckp today...juz nak tulis satu perkataan..eh x..satu ayat yg anis guna dari pagi tadi.

4 HARI ITU LAMA TAU X...

OKAY XDE SAPE DAH NAK TEMAN UNTUK 4 HARI.


MOOD: LONELY :(

Sunday, June 19, 2011

rindu VAMPHIRE GURLZ :)

SERIOUSLY DAMN MISS ALL MY VAMPHIRE GURLZ.. :)))
KORANG2..DAH LAME SGT X JUMPA..
DGN HANA YG JAUH...DGN SUMA YG BZ..
WLL HARAP SGT KORANG SEKELAIN TIDAK MELUPAKN KENANGNA KITA YE...
DAH 3 TAHUN KAN KITE KAWAN?????

HARAP2 KAWAN SAMPAI BILA2...
RINDU KAT SUMA KAKAK2 KU...

ANA,DIAH,BADA,WANI,WANIE,NANI,ANIS :))))))

buat perwiraku :)

assalamualaikum.. entry nie khas untuk seseorang yg paling sy syg, hormati, kagumi..suma2 lar yg terbaik untyk die..... :))

die yg hantarkan mama g hospital bila nak bersalin....

die yg azankan sy bila sy sudah melihat dunia...

die yg belikan baju2 sy..keperluan sy semasa kecil...

die sanggup membawa kuih2 untuk di jual di kem bg mencari wang untk kami adik beradik..

die jugak sggp pegang sy semasa dlm flight balik semenanjug(as sy lahir d srwk)

die jugak lah yg tlg hntr sekolah masa darjah satu..

die lah yg tlg bayar yuran2....

die lar yg tlg daftarkan kat cikgu...

die lah yg tlg belikan buku.....

die lar tlg aku bile aku terluka yg sgt teruk sehinnga oarut masih ade kesan di lutut kanan...

die jugak lar yg nak ajar aku silat walhal aku xnak..

die jugak lah sanggup carikan keje untuk aku wlpn aku nie memilih keje...

die jugak sggp call org kat stesen bas setelah inseden tertukar beg kat kuantan..

die jugak sggp bayarkn hutang bulanan kete aku nanti..hehhehe..

BAGI AKU..DIA LAH SEGALA GALANYA..DIA LAH RACUN,DIA LAH PENAWAR..DIA LAR SUKA,DIA LAR DUKA. SEGALA2 NYA ADALH DIRINYA...

DIA LAH INSAN YG AMAT AKU SYG...SATU2NYA ABAH KU..
ZAKARIA BIN HAJI HUSAIN....
I LOVE U :))))))

MUNI SYG ABAH...

SELAMAT HARI BAPA :)))

Thursday, June 16, 2011

tahniah untuk semua :)

assalamualaikum  and hola my blog :))))

detik mencemaskna kini telah tibe...tanggal 17 JUN result anis untk sem 1 akan kuar..so ketq habis wyeh lutut nie tunggu result nak kuar..aduh...ok ke x..ade fail ke..ye lar..masscom kan bukandestinasi anis..socm ne result pun anis x berani nak ckp :))))

then rutin harian sepeti biasa,  ape lagi WC le..sambil wc tu..ae jugak le yg kate result dah kuar..kat email..so anis pun  bukak email..n tnggu le result anis tu...dlm lebih kurang pukul 1..akhirnya email dari uitm pun sampai...

aduh!!! nak bukak x nak...anis x gt tau lagi my BFF yg email dah smpai..so anis juz bukak je tanpae menghiraukan dia yg tgh syok berckp..then..ALHAMDULILLAH :))))) result yg kuar sgt2 buatkan anis rase lega...syukur sgt2 ape yg anis nak dapat...ade rezeki anis di sini..Allah dah tunjukkan jalan buat anis..ALHAMDULILLAH..

oleh kerana anis terlalu hepi..org pertama yg tau result adalah my own BFF lar kan..sbb die yg tgh ber wc dgn anis...anis x g tau mam n abah sbb dah tido..esok nak bgn nak niaga kan..so die lar org pertama yg tau.,

di kesempatan nie..anis nak ucapkan TERIMA KASIH KEPADA SEMUA  PENSYARAH YG BYK BG TUNJUK AJAR KAT ANIS SEPANJANG SEM 1..KALAU XSDE MEREKA..MGKIN LALUAN KEJAYAAN INI TIDAK AKAN ADA DLM GENGAMAN ANIS :))

TERIMA KASIH  BUAT MY PARENTS ENCIK ZAKARIA N PUAN JAMALIAH KERANA MENGERTI MASE EXAM..ANAK MU INI JARANG SEKALI CALL..HANYA ,MSG SAJE MMPU DO BERI..TQ ATAS DOA YG KALAIN BERIKAN..RESELUT INI ADALAH HADIAH UNTUK MAMA N ABAH.,SYG MAMA N ABAH :))

TERIMA KASIH JUGAK BUAT ALL MY LOVELY FRIENDS :))


a) AMIRUL SAFWAN BIN AZNAM


b) NUR ZAFIRA SOFIAH BINTI MD JOHAN


c)SITI ZAFIRAH BINTI KAMALRUDIN


d)) KAK SUPIHA BINTI HASHIM


e) CHE NABILA CHE NASHIR..

AND ALSO TO ALL MY FRENS KAT LUAR SANE..N ALL MASSCOMERSS :))

LOTS OF LUV FROM ME :))










Saturday, June 11, 2011

wajah ku :))

cute kan???? huhuhu :P




me again :) amni :)


SAJE SUKA2 LETAK SBB XDE BENDA NAK WAT :)) 

GANU KITE :)

XDE APE NAK CKP SGT..GOOG JOB GANU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bola itu kan bulat, cm2 leh terjadi kan..dlm 3 saat terkaKhir sebelum wisell penamat pun boleh gol...haa...kan dah tersedak, terkesima, ter duduk pemain2 kelantan...cepat sgt yakin mng ( sbnrnye aku pun dah ingt kelantan mng)..

ape2pun...ape yg dpt dilihat dari game ni.. NEVER GIVE UP! NEVER SAY NEVER OKAY..SBB DALM HIDUP NIE..XDE LANGSUNG PERKATAAN PUTUS ASA..KITA HARUS BERJUANG BERHABIS HABISAN SEHINGGA PENAMATNYA :))

GO GANU :))) AND ALSO GOOD JOB KELANTAN :)))