PENGIKUT seTiA.. :))))

Friday, July 8, 2011

B vs P???

hola my blog..
okay..untuk hari nie..byk sgt nak yg aku nak mencoret tntg keadaan di Malaysia ini.

Perhimpunan B yg di jalan kan di Kl itu...ha...9 julai 2011...sape2 yg terasa nak pakai baju spondebob masuk kl..baik korang lupakan niat murni korang2 tu ye..xpasal2 berangkut..aku nie..budakn x cukup umur..so xleh nak komen sgt pasal benda2 nie kan..x pasal2 kene banned pulak kan..bukan kuning je..merah pun same :)

Juz aku nak ckp..Kl sgt2 best kot..sbb ape..mmg kosong..kete x byk kot..Bukit Bintang x jadi xm bukit bintang dah.,,..mcm bukit bulan je...hahahhaha..x ramai yg nak dtg..sogo tu pun confrim2 dlm xde sgt customer/./OMG....best shopping.. wait2 best ke??? mmg x lar.

Ape yg aku nak ckp ..perhimpunan ini baik untuk negara kita atau x? x fikir ke perhimpunan ini sebenarnya byk bawak keburukan daripada kebaikan? well yes..org x habis2 nak ckp tntg KEBEBASAN BERSUARA YG TERMAKTUB DLM ART 10 FC..yes..mmg betul..art 10 itu g tau kite..kite sememang nya ade hak untuk bersuara..

TAPI............................

ape kate kita tgk  FC n baca art tu sampi habis..yes! bahasa undang2 susah nk fhmm..mase aku ambik law dulu pun agak payah nak fhm..tapi..setidak2nyer..bahsa ringkas ttp akan tau...bahawa..PERHIMPUNAN YG BWK KEBURUKAN ..NO2/... XBOLEH..

Bak kate one of my madam mase law dulu..kalau rase nak tuntut hak..ape salahnye pergi ke medium yg betul..negara kita negar demokrasi..negara kita ada undang2 kan..so why not pihak2 yg tertentu di ke jalan yg betul n bg tau ape kehendak mereka...baik yg B atau P..same je kan?? 

terpaksa di akui...nanti byk sgt2..kerosakn yg dilakukan oleh kedua2 pihak..oleh itu..says no to it :))


baca link untk tau FC ye :)))



2 comments:

japilla said...

saya setuju dengan anda. itulah apabila emosi mengawal minda :)

tentang diriku said...

yup..betul tu..emosi tidak stabil akhurnya memakn diri semua pihak termasuk yg tidk bersalah